‘No-show’ / wegblijven zonder bericht

Helaas constateren wij dat het regelmatig voorkomt dat een klant een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt zonder af te bellen. Dit wordt ‘no-show’ genoemd. De laatste jaren neemt dit steeds meer toe.

Wat ook toeneemt is het aantal klanten dat zorg op het gebied van orthopedisch schoeisel en steunzolen nodig heeft. Het is daarom erg vervelend voor zowel onze praktijk als onze klanten als wij wachten op een klant die niet verschijnt. In de tijd die voor u gereserveerd stond, hadden wij ook iemand anders kunnen helpen. Ons streven is om de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk te houden. U wilt immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan.
Meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij ons, zodat wij de afspraak uit onze agenda kunnen verwijderen en deze tijd voor een ander kunnen reserveren. Als u uw afspraak tijdig afzegt, wordt er natuurlijk geen No-Show tarief berekend.
Mocht dit niet mogelijk zijn omdat wij zijn gesloten, dan kunt u uw afspraak afzeggen door een berichtje te sturen naar ons email adres info@schonagen.nl

Hoeveel bedraagt het no-show tarief?
Indien u uw afspraak niet tijdig afzegt, zijn wij genoodzaakt het wegblijftarief, No-Show, bij u in rekening te brengen. Dit betreft een vergoeding voor de kosten die wij maken.
Het tarief bedraagt € 38. U krijgt hiervoor een rekening thuisgestuurd.

Let op, deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed!