Podologie
Herkennen en behandelen van voetgerelateerde klachten

Heeft u last van voet- en of houdingsklachten? Een podoloog is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van zulke voetgerelateerde klachten. U kunt bij onze registerpodoloog terecht voor advies en behandeling. Klik hier voor een informatief filmpje over wat de registerpodoloog zoal doet.

Voor meer informatie over de steunzolen die de podoloog voor u maakt verwijzen wij u naar de pagina “steunzolen”.

Schonagen orthopedische schoentechniek is lid van stichting Loop: Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. Dit betekent dat wij geregistreerde registerpodologen in dienst hebben. De registerpodoloog heeft een erkende hbo-opleiding afgerond aan de Academie voor Podologie. De titel registerpodoloog is beschermd. Hierdoor weet u zeker dat u bij Schonagen orthopedische schoentechniek wordt geholpen door een podoloog die voldoet aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze staan geregistreerd in het landelijke kwaliteitsregister voor de Podologie.

Een registerpodoloog behandelt naast specifieke voet- en enkelklachten ook de rest van het houdings- en bewegingsapparaat in relatie met de voet. Onze registerpodoloog kan u helpen bij:

  • voorvoetklachten
  • hielpijnklachten
  • zenuwklachten
  • teenafwijkingen
  • voetafwijkingen
  • houdingsklachten (knieën, heup, rug, nek)
  • voetklachten bij kinderen

Ook bij reuma of diabetes, aandoeningen die vaak gepaard gaan met voetklachten, kan een registerpodoloog hulp bieden. Onze podoloog heeft ook specialistische kennis van (risico’s bij) de kindervoet in de groei.

Een aantal veelvoorkomende voet- en teenafwijkingen worden omschreven op de pagina AANDOENINGEN.

Wilt u meer informatie over podologie? Neem dan contact met ons op. U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken.
Wilt u informatie over vergoedingen voor podologie? Kijkt u dan op de website van Stichting Loop.