Orthopedische schoentechniek

Orthopedische schoentechniek: een ware ambacht

Om dit ambacht uit te kunnen voeren is precisie van groot belang. Iedere voet en dus ieder voetprobleem is uniek. Orthopedische schoentechniek is niet zomaar een vak. Uiterste precisie is er voor nodig om oplossingen te vinden voor de verschillende voetproblemen. Deze kunnen gepaard gaan met plotselinge en tijdelijke aandoeningen tot chronische pijn. Schonagen orthopedische schoentechniek zorgt ervoor dat deze pijn wordt verzacht of zelfs verholpen. Een vakkundig team met jarenlange ervaring staat voor de cliënten klaar. Van aangepaste schoenen tot een hak- of zoolverhoging. Een eigen werkplaats zorgt ervoor dat de wachttijden relatief kort zijn bij Schonagen.

Orthopedische schoentechniek maakt iedere schoen uniek


De techniek die wordt gebruikt om voetproblemen te verhelpen of te verzachten heet orthopedische schoentechniek. Het gaat om een heel traject. De cliënt wordt doorverwezen door een arts of medisch specialist. Daarna wordt de voet opgemeten en wordt er een gipsafdruk gemaakt. Schonagen orthopedische schoentechniek werkt vanuit daar verder met een mal. Zo kan de orthopedisch schoentechnicus op de millimeter na de schoen vervaardigen. Dit begint met het leer, daarna wordt er gestanst en bijgesneden. Ook de stiksels worden precies gestikt. Door het handwerk is iedere schoen uniek. Dat zorgt ook voor het uitdagende aspect binnen de orthopedische schoentechniek. Lees hier meer informatie over orthopedische schoenen.

twitter_bird

TWITTER:

Locatie

Meer weten over ons?

Bekijk onze vestiging in Harderwijk. U vindt ons ook in Ermelo: Gezondheidscentrum De Linde, Burg Langmanstraat 4, boven supermarkt Plus Alberts.

Lees meer over ons

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Maak via het contactformulier of telefonisch een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor u, want zoals iedere voet is ook ieder voetprobleem uniek.

Naar de contact pagina
grrl