Orthopedisch schoentechnicus

Orthopedisch schoentechnicus: een schaars beroep

Een niet veelvoorkomend beroep is dat van de orthopedisch schoentechnicus. U zult vast niet veel mensen in uw omgeving kennen die dit beroep uitoefenen. Dit geldt ook voor het aantal mensen dat kiest voor de opleiding om orthopedisch schoentechnicus te worden. Gelukkig zijn er een aantal professionals in Nederland die dit beroep heel graag uitoefenen. Het werk, het contact met de cliënt, de uitdaging om het probleem te verhelpen en het secure werk zijn de leukste aspecten van het werk als orthopedisch schoentechnicus. Geen dag is voor hen hetzelfde. Ieder voetprobleem is weer een nieuwe uitdaging. Het ene probleem is immers sneller verholpen dan het andere. 

Orthopedisch schoentechnicus: meer dan een schoenmaker


Veel mensen geven een verkeerde benaming aan dit beroep. Zij noemen een orthopedisch schoentechnicus een schoenmaker. Natuurlijk is dit ook het geval, maar dit beroep gaat veel verder. De technische kant die erbij hoort is juist hetgeen wat dit vakgebied zo speciaal maakt. Het is een ware ambacht door het werk dat met de hand wordt gedaan. Natuurlijk gebruikt een orthopedisch schoentechnicus ook de nieuwste technieken. Maar wat veel mensen niet weten is dat er nog een groot deel van het proces om aangepaste schoenen te maken met de hand wordt gedaan. Daar kan geen computer of schoenmaker tegenop. Kijk voor meer informatie op orthopedische voorzieningen

twitter_bird

TWITTER:

Locatie

Meer weten over ons?

Bekijk onze vestiging in Harderwijk. U vindt ons ook in Ermelo: Gezondheidscentrum De Linde, Burg Langmanstraat 4, boven supermarkt Plus Alberts.

Lees meer over ons

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Maak via het contactformulier of telefonisch een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor u, want zoals iedere voet is ook ieder voetprobleem uniek.

Naar de contact pagina
grrl