Orthesen

Orthesen helpen ons lichaam

Soms werkt ons lichaam niet zoals dat zou moeten. Denk bijvoorbeeld aan vergroeiing van een ruggenwervel of uitval van spieren. Dit kan komen door een (aangeboren) aandoening of na een ongeluk. Orthesen bieden uitkomst. Zij kunnen deze functie dan overnemen. Uiteraard werkt het niet zoals ons lichaam dat zelf zou doen, maar door de huidige technieken komt dat wel heel dicht in de buurt. Dat is niet het enige. Orthesen zorgen ook nog eens voor meer comfort. Denk bijvoorbeeld aan ligorthesen. Iemand die verplicht moet liggen of niet anders kan, moet comfortabel en ontspannen kunnen liggen. Maar ook orthesen om het zitten te vergemakkelijken behoren tot de mogelijkheden. Iemand die bijvoorbeeld een scoliose heeft, of heeft gehad dient na de operatie zo min mogelijk verkeerde bewegingen te maken.

Orthesen met ondersteunende functie


Alle orthesen worden helemaal op maat gemaakt. Ieder lichaam is immers anders. Het kan gaan om iets van tijdelijke aard, maar ook chronische aandoeningen hebben goede ondersteuning nodig. Orthesen zorgen voor een ontlastende en ondersteunende functie.  Ook heeft dit middel een corrigerende functie. Zoals eerder genoemd kan het gaan om vergroeiingen tegen te gaan of om meer comfort te creëren indien iemand pijn heeft bij het liggen, staan of zitten. 

twitter_bird

TWITTER:

Locatie

Meer weten over ons?

Bekijk onze vestiging in Harderwijk. U vindt ons ook in Ermelo: Gezondheidscentrum De Linde, Burg Langmanstraat 4, boven supermarkt Plus Alberts.

Lees meer over ons

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Maak via het contactformulier of telefonisch een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor u, want zoals iedere voet is ook ieder voetprobleem uniek.

Naar de contact pagina
grrl