Hakverhoging

Hakverhoging: een pijnloze correctie

Een verhoging aan de hak kan dienen als oplossing voor twee soorten problemen. Een hakverhoging kan worden geadviseerd bij een beenlengteverschil of bij een bekkenscheefstand. Voor beide geldt dat het gaat om een correctie. Soms wordt deze in de schoen geplaatst en soms onder de schoen. Dit ligt aan het hoogteverschil. Voor een hakverhoging van meer dan 1,5 centimeter wordt geadviseerd om dit onder de schoen te doen. Voorheen viel een hakverhoging erg op. Maar door de technieken en het modebeeld is deze correctie amper te zien. Het is vooral heel erg belangrijk, want een halve centimeter kan al een wereld van verschil maken voor diegene die deze aanpassing nodig heeft.  

Hakverhoging: chronisch of tijdelijk


Wist u dat onderzoek heeft uitgewezen dat zeventig procent van de mensen een beenlengteverschil heeft? Uiteraard is niet bij iedereen een verhoging nodig. Maar niet alleen bij dat soort problemen wordt een hakverhoging toegepast. Wat veel mensen niet weten is dat bij een zweepslag dit ook een oplossingsgericht aspect is. Dan staat er namelijk minder trek op de kuitspier. Na een week kan de hakverhoging dan worden gehalveerd. Dus deze vorm van orthopedische schoentechniek wordt niet alleen bij chronische problemen toegepast maar is ook van toepassing bij blessures in de sportwereld. Lees hier de informatie over orthopedische voorzieningen.  

twitter_bird

TWITTER:

Locatie

Meer weten over ons?

Bekijk onze vestiging in Harderwijk. U vindt ons ook in Ermelo: Gezondheidscentrum De Linde, Burg Langmanstraat 4, boven supermarkt Plus Alberts.

Lees meer over ons

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Maak via het contactformulier of telefonisch een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor u, want zoals iedere voet is ook ieder voetprobleem uniek.

Naar de contact pagina
grrl